Poruči: Full DNK test

BigY700 test na FTDNA u Houstonu i Yfull u Moskvi

Testirajte se na najboljim genetskim institutama na svijetu: FTDNA u Houstonu u Americi i Yfull u Moskvi u Rusiji. Uradite najrazvijeniji DNK test koji postoji trenutno na svijetu, u kombinaciji sa dva najjača instituta!
Saznajte sve što je moguće saznati o porijeklu vašeg prezimena!

Želite odmah kupiti?

Sve iz Naprednog testa

Saznat ćete sve što bi saznali u Naprednom testu.

Čitajte ovdje:


Osim toga kroz Full test saznajte:

Test na 111 markera

Testirani će prvo dobiti izvještaj na osnovu svojih 111 markera. Na osnovu 111 markera, dobit će sve podatke, kao iz Naprednog testa, ali sa punom većim stepenom preciznosti.

Testirani će dobiti i tabelu sa srodnicima, koji su se testirali na FTDNA institutu. Biće pridruženi Bosniak DNA tabeli, čiji javni dio možete pogledati OVDJE.

Baza se konstantno ažurira, kako pristižu novotestirani koji su vama bliski i informacije dobijate automatski na emailu.

Primjer liste srodnika po muškoj liniji

BigY 700 i Yfull

Ovo je najvažniji dio testa. Bit ćete testirani na 700 markera i rezultati će na kraju biti objavljeni na Yfull ruskom institutu, koji će da izračuna preciznu genetsku distancu između vas i svih ostalih koji su vam bliski. Rezultati su jako korisni za dešifrovanje genetskog roda, odnosno plemena, naročito u slučaju da imate jako rijetko porijejko i da se na Naprednom testu nije utvrdilo pleme od kojeg potičete. Može da se dogodi da vi budete prvi testirani u okviru vašeg roda, što bi značilo da dobijati novu šifru na osnovu vašeg testa, kojoj će se pridruživati srodnici u budučnosti.

Primjer BigY izvještaja
Primjer Yfull izvještaja

Koje je vaše porijeklo po svim linijama?

Pored YDNK testa, postoji Autosomalni test, koji računa porijeklo po svim linijama naših predaka. Tako da u rezultatu dobijemo procentualno od kojih podkontinentalnih grupa naroda mi potičemo.

Autosomalni test testira porijeklo po svim linijama
CJeline od kojih generalno potiču ljudi po svim linijama

Pronalazak genetskih srodnika po svim linijama

U okviru FTDNA naloga, dobit ćete listu svih autosomalno testiranih koji su Vam bliski sa ovog insituta, poredani od bližih prema daljim. Baza se konstantno ažurira, kako pristižu novotestirani koji su vama bliski i informacije dobijate automatski na emailu.

Tabela srodnika po svim linijama porijekla

Izrada porodičnog stabla

U okviru naloga na FTDNA, imat ćete priliku da kreirate interaktivno i lijepo dizajnirano svoje porodično stablo. Postoji opcija da svoje porodično vežete za porodična stabla drugih testiranih.

FTDNA porodično stablo

Pomoć pri izradi knjige:

Ukoliko želite da izradite knjigu o svom prezimenu ili na primjer o svom selu i njegovom porijeklu, Bošnjački DNK projekat će da vam pomogne. Pomoć može biti u vidu prikupljanja materijala iz arhiva i knjiga, pa do pomoći pri tehničkoj izradi i štampanju knjige. Ukoliko budete uradili ovu vrstu testa, možete imati jako puno materijala za knjigu. Shodno rezultatu, od 50 do 200 stranica knjige.

Dobijate dva certifikata

Na kraju ćete dobiti dva certifikata. Jedan od Bošnjačkog DNK projekta i jedan od američkog FTDNA instituta.

Kako se uzima uzorak:

Nakon što izvršite porudžbinu i uplatite Full test:

 • dostavlja Vam se pošta sa štapićima na kućnu adresu (pokrivamo cijeli svijet)
 • ukoliko se testira ženska osoba, potrebne su dvije pošiljke, za uzimanje uzorka ženske i muške osobe
 • u pošiljci dobijete uputsvo za uzimanje uzorka
 • kada uzmete sebi uzorak, po uputstvu, poštu prosljeđujete na američki institut u skladu sa upustvom
 • putem emaila nam dostavljate odgovore na pitanja koja su nam potrebna

Kako izvršiti uplatu?

Uplatu možete izvršiti na jedan od sljedećih načina:

 • Paypal
 • uplata na devizni račun
 • WesternUnion ili MoneyGram
 • plaćanje pouzećem: Srbija, uskoro: BiH i Crna Gora

Više informacija na: bosnjackidnk@gmai.com

Kupite Full test – Saznajte nevjerovatne činjenice iz vašeg porijekla!

Napomene:

 • Rezultati će biti dostavljani po fazama, kako je objašnjeno u ovom postu. Rezultat daleko genetsko porijekla se dostavlja u prosjeku nakon dva mjeseca od kada test dođe na institut.
 • Bošnjački DNK test u narednih par mjeseci vrši intenzivno izradu analiza svih testiranih prezimena u prošlosti, po novoj metodi. To znači da će procedura dok se ne dostavi posljednji izvještaj trajati nešto duže nego inače.
 

Ako posjedujete još informacija, molimo vas da nam napišete u komentaru. Ako posjedujete vrijedne fotografije, pošaljite nam na mail: bosnjackidnk@gmail.com

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

REKLAME
Test
Test
Translate »