Pavino Polje kod Bijelog Polja

Pavino Polje je naselje u opštini Bijelo Polje u Crnoj Gori. Prema popisu iz 2003. bilo je 294 stanovnika (prema popisu iz 1991. bilo je 350 stanovnika).

Geografija:

Ako imate informacija o reljefu, šumama, rijekama, klimi, imenima podrucija, cesmi, potoka, livada, brda i drugim geografskim elementima sela, pošaljite nam ispod u komentaru.

Historija:

Ako imate informacija o historiji sela, pošaljite nam ispod u komentaru.

Stanovništvo:

U naselju Pavino Polje živi 244 punoletna stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 43,2 godina (39,2 kod muškaraca i 47,7 kod žena). U naselju ima 86 domaćinstava, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 3,42.

Ovo naselje je uglavnom naseljeno Srbima (prema popisu iz 2003. godine), a u poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika.

Etnički sastav prema popisu iz 2003.
Srbi22576,53 %
Crnogorci5117,34 %
Bošnjaci20,68 %
Hrvati10,34 %
nepoznato82,72 %

Ako imate informacija o broju stanovnika i prezimenima, pošaljite nam ispod u komentaru.

Kultura i prevreda

Ako imate informacija o broju privredi naselja ili kulturnim dobrima, pošaljite nam ispod u komentaru.

Putem pretrage možete provjeriti ko se sve testirao iz ovog naselja: BAZA

Izvori: Wikipedia, Poreklo, Bošnjacki DNK projekat

4 Comments

 1. danica kaže:

  Poštovani, interesuje me, kome mogu da se obratim po pitanju promene imena Škole u Pavinom Polju koja se danas zove Milovan Jelić? Taj partizan je možda bio nešto zaslužan, te mu je Partija dugovala posle smrti, ali moj deda Nešo Joksimović je osnovao tu školu u Pavinom Polju i ona treba da nosi njegovo ime. Komunistička prošlost treba da se promeni, utoliko što dotični Milovan Jelić nije osnivač škole i sramota je da se škola ne zove po osnivaču. Moj deda NEŠO JOKSIMOVIĆ je osnovao školu i samo zato što je bio sveštenik-učitelj, u vreme komunizma nije porodica uspela da ostvari, da Škola dobije njegovo ime. To je sramota, da se bar u ova vremena ne ispravi ova velika nepravda. S poštovanjem,
  Gordana Jokvimović-Milenković

 2. Monte Negro kaže:

  Školu jednostavno treba nazvati Pavino Polje! Nikakva imena ne donose dobro!

 3. Milan kaže:

  Moje postovanje, ja sam Milan Bubanja! Prema podacima moje poreklo jos od 1750godine vodi iz Pavinog polja, interesuje me da li ima jos Bubanja tu i ako ima voleo bih da mi se neko javi. Ja živim i radim preko i planiram na leto 2021 da dodjem i obidjem dedovi u i kupim imanje. +38670457589 Viber! Unapred zahvalan svima!

 4. Miljan kaže:

  Pozdrav za moje Pavinopoljce!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Translate »