Porijeklo porodice Bači iz Boraka kod Drača

DALEKO PORIJEKLO

Testirani pripadaju I – haplogrupi, grani I2 koja reprezentuje najstarije Evropljane i predstavlja jedinu haplogrupu koja je strogo vezana za Evropu. ——— I (prije 27 000 godina?)                – Ovo je najstarija haplogrupa u Evropi. Smatra se da su prvi ljudi koji su naselili Evropu bili pripadnici ove haplogrupe. Opširnije o ovoj haplogrupi čitajte ovdje:
I2 – staroevropska/centralna
———S17250  (grana od I2; prije 2100 god?) Tokom Indoevropske invazije, I haplogrupa je preživjela faktičko istrebljenje. Na prostoru centralne Evrope (buduće Germanije) preživljava jedna grana I2 haplogrupe koja se se asimilira u Indoevropsku kutluru. Kasnije migriria na istok Evrope, na prostor današnje Ukraine. Vjeruje se da je izvorni jezik ove haplogrupe jedino sačuvan kod Baskijaca u Španiji i Francuskoj, dok je kod Bošnjaka ova grana najdominantnija. Opširnije o ovoj grani čitajte ovdje:
I-S17250 – dinarski južni
——— PH908*  (grana od S17250; prije 1000 godina?) Ova grana sa prostora Ukraine u migracijama Sarmata, Gota, Avara i na koncu posljednje, Slavena se seli na Balkan.

BLISKO PORIJEKLO

——– zapadni Balkan (prije 1000 godina?) (uskoro će biti dodano) ——– Baći iz Tirane(prije 300 godina?)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Maksimalna veličina datoteke: 2 MB.
Možete učitati: fotografiju, audio, video, dokument.
Veze na YouTube, Facebook, Twitter u tekst komentara automatski će biti ugrađeni.

 
REKLAME
Test
Test
Translate »