Porijeklo porodice Gandura iz Sarajeva

Haplogrupa (prije 2000. p.n.e)

Stari vijek (2000. p.n.e. – 650. n.e.)

Srednji vijek (nakon 650. n.e.)

Porodično porijeklo (nakon 1700. n.e)

Genetska rodbina:

Gandura je testiran na Yseq-u i kroz panel test mu je utvrđen: G2a-PF3346*


G2a-L1259 Panel 
U1 A-
PF3180 A-
U8 C+
L497 C-
L140 del+
CTS342 G-
Y370 G-
PF3346 C+
PF3345 G-
Y18938 C-

Gandura za sada nema identificiranog bliskog rođaka na Balkanu, Evropi niti svijetu.

Sve nove genetske rođake ćemo dodati bošnjačkoj DNK BAZI.

Predanja:

Djed testiranog, Hadž Arap Halid Gandura, 1888. godine iz Mekke doso u Pljevlja, gdje se je oženio sa Hadzimusic Asimom.

Otac Jusuf je rođen 1920 kad mu je otac Sejh Halid Gandura imo 78 godina a zivio je djed do 120 godine u Sarajvu od 1918.

Porodica posjeduje predanje o porijeklu od Poslanika Muhammeda, a.s.:

Muhamed Gandura /40 th generacija bin Halid /39th/ bin Jusuf /38/ bin Muhamed /37/ bin Ali/ 36/ ……. bin Hussein/3rd/ bin Ali/2nd/ bin ABU TALIB /1st/ amidza Muhammed A.S.

Muhammed Al Gammal koji je zivio u gradu Domiat, na Nil delti, Egipat oko 1830. godine je napustio Egipat. Hameed Ghandoura je sa ocem preminulog kralja Husseina od H.K. of Jordan, napustion Mekku i prodro do Amman-a. Gdje i danas jedan dio familije živi.

Djed testiranog Sejh Halid Gandura rodzen 01.01.1838 godine u Mekki, Hejjaz je zivio do 25. Februara 1958 i preselio se na ahiret u Sarajvu. Pozegina 9A a ukopan je na Grlica brdo.

U toku I Svetskog Rata je rodzena tetka testiranog Fatima i amidza Muhamed 1917 u Plevljima i pred sam kraj rata mu jekuca bila zapaljena i morao je sa Asimom Hadzimusic da bjezi u Sarajvo.

Ulica Arapova – po Muhamedu Ganduri u Sarajevu:

ARAPOVA from Ismet Nuno Arnautalic on Vimeo.

Poznati:

Muhamed Gamal Gandura – osnivač plemena  Gandura u Sarajevu, ubijen od strane Ustaša u logoru Stara Gradiška 1942.

Dom

Stariji dom

Pljevlja (dodati)

Egipat

Nastariji dom?

Mekka (dodati)

Zaključak:

Testirani Gandura iz Sarajeva, čiji se predak doselio iz Egipta (ranije Mekka/Arabija), koji nosi predanje da potiče od loze Poslanika Muhammeda, posjeduje jako specifično i rijetko evropsko-arabijsko porijeklo. S obzirom da pleme Kurejš pripada J1 haplogripi, tetsirani nije direktni potomak tog plemena. Međutim, u Arabiji je zabilježeno postojanje tri podgrane od PF3346, dok bi Gandura trebao da formira četvrtu.

Preporuka za dalja istraživanja:

 • Ukoliko Gandura uradi Full test saznat će više informacija o svom porijeklu i formirat će svoju podgranu od PF3346 Yfull bazi.

3 Comments

 1. Cijenjeni gospodine Osame Zukorlic, cast mi je da opozovem Vasu tvrnju da ” S obzirom da pleme Kurejs pripda J1 haplogrupi, testirani *Muhamed Gandura G2a*, nije direkta potomak tog plemena”.

  Ovim putem Vam saopstavam da je Vasa tvrdnja falsirana I da moja familiar u Kraljevini Saudi Arabia I Bosni I Herzegovina, Sarajvu su direkni potomci Abu Talib bin Ali bin Hussein I dozvoljena Nam je titular za mene Al-Shareef Muhamed bin Jusuf bin Halid /Hadz Arap/ bin Muhamed bin Abdullah /Ghandourah/ *********************************bin Hussein bin Ali bin Abu Talib Al Jamal za moje dvije sestre: Al-Shareefah Semira bint Jusuf bin Halid bin Mohammed bin Abdullah Al-Jamal. Isto vazi I za Selmu,
  Al-Shareefah Selma bint Jusuf bin Halid bin Mohammed Al-Jamal

 2. Al-,Shareef Muhamed bin Jusuf bin Halid / Hadz Arap/ bin Mohammed bin Abdullah Al -Jamal (Ghandourah) opoziva na osnovu saopstenja iz Kingdom of Saudi Arabia da gore navedeno porijeklo families Sheikh Halid Hadz Arap Gandura je od Abu Talib bin Ali bin Hussein-a.

 3. Gospon Zukorlic, Vas zakljucak je pogresan!

  Oficielno smo ja I moje dvije sestre od Sheikha Hadz Arap Halid Gandura porijeklom od Abu Talib bin Ali bin Husein-a
  I dozvoljen Nam je
  naziv:
  1. Al Shareefah Semira bint Jusuf bin Halid bin .Mohammed bin Abdullah Al-Jamal

  2. Al Shareefah Selma bint Jusuf bin Halid bin Mohammed bin Abdullah Al – Jamal

  3. Al-Shareef Muhamed bin Jusuf bin Halid bin Mohammed bin Abdullah Al -Jamal priznate u Kingdom of Saudi Arabia.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

 
Translate »